lørdag 10. april 2010

Gratis middag!


I dag byrja vi med å sjå gjennom ekstrasegla som vi fann inni båten. Der fann vi fokkeseglet, dermed kunne toppseglet, som til no har tjent som fokk, få ei velfortent pause. Siglinga i dag var prima. Vindstyrka veksla mellom liten og sterk kuling, og sola skein like fint som i går. Vi trena ein del på å jibbe, og fikk nesten taket på det av og til. Læringskurva er stupbratt!

Vi plystra vidare langs Vestfoldkysten, og stoppa relativt tidleg i idylliske Ula. Der fekk vi besøk av tante Vivi m/fam, og var så heldige å bli bedne på middag. Etter ein deilig dusj og ein uovertruffen middag (hamburger OG biff), sit vi stappmette og litt solbrente og ser Farmen på TV. Om ei stund gjeng turen attende til Ula og båten, der vi tek på oss vadmelsbuksene og blir siglarar att. No er planen å sigle uten lange pauser til vi rundar Lindesnes og kjem til Vestlandet og kjentfolk igjen.

Då Håkon kjøyrde oss attende til Ula, hadde han ei lita overasking i bilen. Med oss på reisa vidare har vi med oss ei flaske med Chardonnay, og ei med Otard Cognac. Snakk om fyrsteklasses bunkring! Takk, onkel!

2 kommentarer:

  1. Hei! Kjekt å følge dåkke på turen. Ser ut som dåkke e heldige med veret framover. Kan godt tenke meg følelse det er å seile sin egen flotte båt. Lykke til og hald oss oppdatert :-)
    -Sterke onkel-

    SvarSlett
  2. Gratulerer med vellyket jomfutur.
    Alle værguder er med dere,også Tor og "Odin".
    God tur videre, Husk solkrem.

    Hilsen.
    Gunn og Frode.

    SvarSlett